17 ספטמבר, 2023

רשימת תיוג לנוסע לחו"ל

tiktik.co.il
בכתבה הקודמת כתבנו על "איך טיול נולד?"
ובכן אחרי שתכננתם כבר את הטיול ולפני שאתם אורזים ויוצאים לדרך, מי כמוכם יודע שכמעט תמיד מגיעים לחו"ל ופתאום נזכרים ששכחתם דבר מה, זה יכול מטען, ממיר מתח או מתאם לשקעי החשמל ביעד, פנס ראש, ואפילו לבטל או להקפיא מנוי לעיתון, ועוד.

אז בכדי שזה לא יקרה לכם, אני מציע לכם כאן רשימת תיוג של דברים שצריך לעשות לפני היציאה לטיול. כמובן שאתם מוזמנים להגיב לרשימה זו, ואני מבטיח לעדכן אותה בכל פעם שהתגובה תהיה מתאימה.
רשימה נוספת ומובנית ניתן לראות בלינק הבא של ממסי.

אז תרשו לי להתחיל מהדברים הבנאלים שבטח כולם עושים, ולעבור בהמשך גם לדברים שלא בטוח שכולם עושים.
חובה לוודא שיש או אין-
דרכונים- וודאו שהם בתוקף ועל תשכחו לקחת אותם אתכם לשדה התעופה.

ויזה - יש מדינות שבכניסה אליהם נדרשת ויזה, לכן בדקו לפני כל תכנון טיול האם נדרשת ויזה למדינת היעד, ואם כן יש להצטייד מראש בויזה מתאימה באמצעות השגרירות של אותה מדינה כגון- הודו, סין ועוד, ויש מדינות שאין להם נציגות בארץ ו/או שניתן לקבל את הויזה בשדה התעופה של המדינה, כגון- מדגסקר, מאוריציוס ועוד.

שאין צו עיכוב יציאה מהארץ - לכל אלו שיש להם בעיות כלכליות או שהם בהליכים משפטיים, רצוי לבדוק מבעוד מועד האם אין כנגדם צו עיכוב יציאה מהארץ. את הבדיקה ניתן לעשות ב- 
באמצעות מוקד השירות הטלפוני של רשות האכיפה והגבייה
בטלפון 35592* או 073-2055000
בימים א'-ה' בשעות: 08:00-16:00
ובערבי חג בשעות: 08:00-12:30
או באמצעות המענה הטלפוני של רשות האוכלוסין וההגירה ומעברי הגבול
בטלפון 3450*
בימים א'-ה' בשעות: 08:00-16:30
או יש לחייג אל מספר טלפון שמספרו: 6294666 – 02 ולהמתין למענה אנושי, על מנת לברר האם קיים נגד החייב צו עיכוב יציאה מהארץ.

העתקים של כרטיסי הטיסה- היום כולם מזמינים את הכרטיסים ישירות או דרך סוכן ברשת ומקבלים את הרישום לטיסה באימייל, ובתוך כך יש מי שמקבל אותם כקובץ נפרד. שמרו על הקובץ בנייד או בטבלאט שלכם, אך שמרו גם עותק מודפס למקרה חירום. לאפשרויות טיסה ליעדים שונים בחו"ל באמצעות חברות התעופה השונות בכדי להוזיל מחירים ראו רשימה בסוף כתבה זו.

ביצוע כרטוס ובחירת מושבים לפני הטיסה- ידוע שבדרך כלל 48-72 שעות לפני הטיסה ניתן לבצע דרך אתר חברות התעופה כרטוס הטיסה ואף לבחור מושבים וארוחות, ואם הזמנתם דרך סוכן נסיעות הוא יכול לעשות זאת אפילו במועד ההזמנה או בסמוך אליה.
מידע נוסף על כרטיסי טיסה, ביטולם, ויזות וכירטוס תוכלו לקרוא בלינק הבא.
למי שמעוניין לשריין את מקומות המושב בטיסות יוכל לעשות זאת בלינק הבא.
בכתבה שבלינק הבא תוכלו ללמוד איך לשדרג את עצמכם למחלקה הראשונה.
בכתבה זו תוכלו לקרוא על תופעות פיזיולוגיות שונות שמתרחשות בגופנו במהלך הטיסה.

ביטוח ביטול טיסה- לחלק מהאנשים רצוי וכדאי לעשות ביטוח לביטול נסיעה מכל סיבה שהיא. הסיבות העיקריות הן בריאותיות או משהו שקורה במשפחה, ואותם ניתן לקבל גם בחברות המבצעות ביטוח נסיעות לחו"ל, אך אין אינם חלות במקרה של קריסה כלכלית של חברת התעופה ובמקרה זה תוכלו לעשות ביטוח באתר זה.

ביטוח נסיעות לחו"ל (רפואי וכבודה) - גם במקרה זה שימרו אותו כקובץ במכשירים הניידים שלכם וגם כעותק מודפס. מידע נוסף תוכלו לקרוא בלינק הבא.

העתקי וואוצ'רים (אישורי הזמנות) למלונות ולרכב- נהגו כמו בשני המקרים הקודמים. לגבי אתרים למציאת מקומות לינה ומה צריך להיזהר ראה בהמשך. כנ"ל לגבי רכב.
מידע על מה שצריך לדעת בהשכרת רכב בחו"ל קראו כאן.

רשיון נהיגה ישראלי ובינלאומי- תמיד דרוש לכם רשיון ישראלי ובחלק ניכר מהמדינות נדרש גם רשיון בינלאומי, והמדינות שבהם הוא דרוש ניתן לראות כאן

ביצוע הקפאת שירותים שונים- כאשר הנסיעה היא לפרק זמן ארוך או אפילו קצר מומלץ להקפיא שירותים שונים, וכל שירות מהסיבה שלו. כגון- מנוי על עיתונים- בכדי שערימות העיתונים המצטברת בתיבת הדואר לא תסגיר שאתם לא בבית והגנבים יחגגו, מנוי באתרי ספורט או מכון כושר, ואפילו מנוי בחבילת צפייה בכבלים בכדי לחסוך בעלויות.
בכל מקרה ניתן להשתמש בניידים ישנים שלכם כמצלמת אבטחה לבית, כאשר אתם גם בחו"ל, באמצעות אפליקציות הבאות- Alfred ו- Salient Eye.

פתיחת אפשרות לניוד הטלפון הנייד שלכם לחו"ל וחסימת שיחות לחו"ל- באמצעות חברת התקשורת ובאותה הזדמנות במידה ומעוניינים, לבצע חסימת אפשרות לקבלת שיחות לחו"ל, למעט ממשפחה קרובה באמצעות קוד, ומי שמעוניין גם בחבילת שיחות וגלישה בחו"ל, לעשות זאת, במקום להסתמך על WIFI חופשי בחו"ל.
בלינק הבא תוכלו לראות את קודי ה- WIFI בכל שדות התעופה בעולם, ואתם יכולים לקחת אותם אתכם לפני הנסיעה, כך שתהיה לכם אפשרות להתחבר לרשת גם בטיסות הביניים.
זה לא רלוונטי למי שעושה חבילת שיחות וגלישה בחו"ל באמצעות ספק התקשורת שלו.

אמצעי תשלום - לאלה המתנהלים ע"ב מזומנים לא לשכוח להמיר כספים כבר בארץ למטבע במדינת היעד, כאשר מדובר במטבע מוכר, שאם לא כן, לבדוק מה המטבע המערבי (דולר או יורו) שכדאי לקחת לאותו יעד ושם להחליף למטבע המקומי. מודגש שיש לקחת אתכם את רשימת מספרי השטרות שהמרתם ועליה חומת הבנק או הצ'נצ' למקרה שאחד מהשטרות מזויף.
אך בכל מקרה רצוי ומומלץ לקחת כביטחון גם כרטיסי אשראי (רק לוודא שיש עליהם שבב ביטחון במקרה של אבדן או גניבה). לאלו שמתנהלים בעיקר עם כרטיסי אשראי אזי ברור שחייבים שיהיה להם אחד כזה. אני ממליץ על לפחות שניים, שאחד מהם הוא ויזה או ישראכרט, כי לעתים לא מכבדים במקומות מסוימים כרטיסי אשראי מסוימים כגון- אמריקן אקספרס או דיינרס.
דרך נוספת היא לנסוע עם כרטיס נטען בסוגי מטבעות שונים, רק לקחת בחשבון שלא תמיד מכבדים אותו בכל מקום.

מזוודות, תיקים וארנקים - לפני תחילת האריזה וודאו שאין בהם מזכרות מהמילואים או תקופת השירות, כגון כדורים או תרמילי כדורים, אחרת אתם עשויים למצוא את עצמכם עצורים במדינה זרה. כמובן גם לא אביזרים חדים כגון בצירה, מספריים או אולר/סכין. לגבי ארנקים וודאו להוציא מהם את כל שלא נחוץ לכם כמו כרטיסי מועדון למיניהם וכדומה, זה גם יחסוך לכם כאבי ראש וריצה במידה והוא ייגנב או יאבד לכם.
למי שמתלבט איזה מזוודה מתאימה לאיזו חברת תעופה ומה המשקל המותר, את המידע הזה תוכלו לקבל בלינק הבא.
על איך ומה לארוז בכל מזוודה כדאי שתקראו בלינק הבא. ולא פחות חשוב, בכדי שלא תגיעו עם משקל עודף לשדה התעופה כדאי לרכוש משקל נייד בכמה $, למשל בלינק לאחד כזה.

ציוד חובה בכל נסיעה
תקשורת ומצלמות
מטענים לשקע חשמלי ולרכב עבור הטלפון הניד, טבלאט ומחשב נייד. למי שיש, אפשר לקחת גם סוללות גיבוי לניידים או לאמצעי התקשורת האחרים.
מטען למצלמה או סוללות רזרביות/נטענות, ולוודא לנקות את המידע מכרטיסי הזיכרון של המצלמה והניידים, ו/או לדאוג לגאדג'טים המאפשרות להוריד את הזיכרון, בעיקר של התמונות, מהניידים ישירות לטבלאט או למתקן יעודי לכך.
המידה ויש לכם יותר מסוג מצלמה אחת, כולל מצלמות אקסטרים (כגון- גו פרו) או רחפן, וודאו שגם להם לא שכחתם את כבל הטעינה, או הסוללות וכמובן כרטיסי הזיכרון.
מתאמים לסוגי השקעים השונים ורמות המתח לפי מדינה, עליהם תוכלו ללמוד בלינק הבא כולל תצלום של סוג המתאמים הנדרשים ואם יש יותר מאחד בלאותה מדינה, אז תקבלו את כולם.

בגדים
ככלל, לפי מדינת היעד ולפי אופי הטיול ולא פחות חשוב לפי מזג האוויר בתקופת הטיול, צריך להתאים את הבגדים הנדרשים לקחת. לכן מומלץ במהלך הכנת הטיול לבדוק המלצות ללבוש או להנעלה וכמו כן, ומספר ימים לפני הטיול לבדוק את תחזית מזג האוויר במדינת ביעד, במספר ערים, ולקבל תחזית ל- 10 ימים או יותר, וע"ב זאת להחליט את סוג הבגדים הנדרשים.
גרביים - בהתאם לסוג הנעליים.
מכסניים וחולצות.
ג'קטים ומעילים.
סוודרים ובגדים טרמיים.
כפפות, כובע גרב וצעיף.
מעיל רוח ומעיל גשם.
פיג'מה, למי שמשתמש.
בגדים תחתונים- תחתונים ו/או גופיות, ולנשים חזיות.

נעליים- בהתאם לאופי הטיול ומיקום היעד צריך גם להתאים את הנעליים הנחוצות, אך למטיילים בשטח לא לשכוח נעלי הליכה מתאימות ו/או סנדלים.

חגורות כולל חגורת כסף
חגורות - בהתאם לבגדים שלקחתם.
חגורת כסף - במידה ולקחתם כסף מזומן רב ו/או למניעת כיוס של הכסף וכרטיסי האשראי.

פנס ראש ופנסים
לפי אופי הטיול, ואם ידוע לכם שתטיילו במקומות חשוכים כגון: מערות, או תשהו בסביבה בהם אין מספיק תאורה,מומלץ לקחת פנס ראש או פנס כיס ולא להסתמך על התאורה של הנייד שלכם, כי לא בטוח כשבדיוק תזדקקו לו תהיה לכם מספיק סוללה.

מוצרי היגיינה
למי שנדרש מוצרי היגיינה, ובמיוחד לנשים, מומלץ לקחת מראש את הדברים הנחוצים, ולא להסתמך על האפשרויות של רכישתם במדינת היעד, כי למשל בקובה לא ניתן כמעט להשיג מוצרים כאלו ובטח לא באיכות הראויה.

טיפוח ויופי
כל אחד ייקח מוצרי טיפוח ויופי בהתאם להרגלי החיים שלו או בהתאם לצרכים במדינת היעד לפי סוג הנסיעה.

מקלחת ואמבטיה
סבון נוזלי או מוקשה.
שמפו ומרכך.
קרם גוף.
מברשת שיניים ומשחת שיניים.
מברשת שיער ו/או מסרק.

ספרים ואמצעי כתיבה
למי שכותב את חוויותיו במהלך הטיול ולא עושה זאת ע"ג הטבלאט שלו, חשוב לקחת אמצעי כתיבה. דרך אחרת למפות את האתרים ומקומות הביקור הוא להשתמש באתר הבא.
ספרים אפשר לקחת באופן פיסי, מודפס ע"ג נייר וכרוך או להוריד ספרי קריאה לטבלאט או לקינדל שלו או למחשב.

ציוד לים ולבריכה
נעלי הליכה לים מסוגים שונים ובכלל זה סנדלי ים.
סנפירים.
מסכת צלילה או משקפי מים.
בגדי ים.

עזרה ראשונה
רצוי לקחת פלסטרים, חומר חיטוי לידיים, למי שמקפיד על כך, וגם תחבושת אלסטית למקרה של צורך בחבישת איבר בגוף שנפגע תוך כדי הטיול.

תרופות
למי שמטופל בתרופות ביום-יום שלו, מומלץ לא לשכוח לקחת את התרופות שיש לו במרשם כולל העתק של המרשם, במיוחד אם ישנן תרופות נרקוטיות.
לכל האחרים מומלץ תמיד לקחת כדורים נגד כאבי ראש, נגד בחילות או נגד הכאות, וגם כמובן שאפשר להוסיף תרופות מתוך הרשימה שמופעי בהמשך, או ברשימה הזו.
במקרים של נסיעה למדינות עולם שלישי, לא לשכוח לקחת תרופות בהתאם לדרישות מרפאות המטיילים של משרד הבריאות וכמובן גם את פנקס החיסונים, כי יש מדינות שלא יתנו לכם להיכנס אליהם ללא זאת לדוגמא- ראוניון ומאוריציוס.
לאלו היוצאים לטיולים אתגריים או תרמילאים מומלץ להרחיב את רשימת התרופות, כפי שהיא מופעי בהמשך...............

צרכים מיוחדים ונוספים
משקפי ראייה רזרביים.
משקפי שמש.
משקפת.
סיכות ביטחון.
שרוכים.

חומר לחיטוי מים - לנוסעים כתרמילאים או למדינות עולם שלישי, מומלץ לקחת כדורים או חומר לחיטוי מים, למקרה  שנתקעים ללא מים וצריך לשתות מים מקומיים ממקורות לא מזוהים.

ציוד הליכה וחילוץ
לפי סוג הטיול והיעד, מומלץ לקחת מקלות הליכה, מימיית גב או מנשא למים, וחבל לחילוץ.

לטיולים מיוחדים כגון ספארי שלג בלפלנד (פינלנד) - ראו רשימה בלינק הבא או לטיולי תרמילאים דאגו לקחת כמה שפחות ורק מה שנחוץ, כי את הציוד סוחבים על הגב והאמינו לי שזה לא קל.

באפליקציה הבאה למטייל צ'קליסט (יש גם לאייפון) תוכלו לקבל וערוך רשימת ציוד נחוצה לטיול, המבוססת על המידע הבא- המגדר (אישה או גבר), משך הטיול, גיל, מז"א ביעד, סוג הנסיעה (עסקים או בילוי), סוג הטיול (מאורגן או עצמאי), סוג הפעילויות בטיול וגודל המזוודה, ובסיום תקבלו רשימת ציוד.
אפליקציה דומה היא PackPoint- היא אפליקציה פשוטה ואינטואיטיבית שתחסוך לכם את הצורך ליצור רשימת ציוד לנסיעה הבאה שלכם. יש גם לאייפון.


מידע אחר הנדרש לטיול
צמחים, ויטמינים ומינארלים- אתר הנקרא גמנון נותן מידע רב בתחומים אלו.

מידע על קניות בחו"ל והחזרי מס גלובל בלו,

אפליקציות לארגון הטיול ומידע-
 Trip it, Sygic travel ויש עוד כמה בהמשך בראש הפרק התמצאות בחו"ל.

הופעות בחו"ל ומשחקי ספורט - באמצעות האתרים ticketmaster ,safeconcerts.com ,livetickets.co.il, ,   , footballticketnet.comgetyourguide.comviagogo , travelzoo.comhotfootballtickets.com, seetickets,  וגם למשחקי כדורגל בלבד onlineticketexpress.com כמו גם חבילות כאלו באתרים ישראלים  liveticketsticketingoimticketstiktik.co.ilcoltour.co.il
ולהשוואת מחירים בין החברות השונות הללו כנסו ללינק הבא.

לנוסעים לאירופה לחג המולד- באתר הזה תמצאו את מיטב השווקים שישנם.

למתכננים שייט תעלות- בבלגיה לפנות ל- Inbal Gelfarb ויש מקומות נוספים כולל אנגליה, צרפת, דנמרק ועוד. יש למישהו הפניות אשמח להוסיף. עוד מידע בלינק הבא.

בלינק הבא תוכלו לקבל עצות על הכנת ערכה להעסקת הילדים שלכם בטיסה ובנסיעה במהלך הטיול.
לנוסעים עם תינוקות כדאי לקרוא את המאמר בכתבה הבאה, למה הם בוכים בטיסות ואיך ניתן למנוע זאת.

למעוניינים לטייל בקוראן מומלץ לקרוא את 3 הכתבות של ADI LANDO בלינקים הבאים- כתבה 1, כתבה 2 וכתבה 3.

קרוזים- ראו בסוף לינקים לחברות השונות.

המרה פשוטה של עלויות- XE Currency – כדי שלא תצטרכו לזכור בכל רגע נתון מה שער היורו/פאונד/דולר/זלוטי כדי לחשב כמה עולה המנה, הנעליים או הנסיעה למלון משדה התעופה בכסף ישראלי, תוכלו פשוט להזין את הסכום במטבע המקומי באפליקציה והיא תחשב עבורכם. יש גם לאייפון.

בדף הבא שהועלה ע"י lior boury תמצאו קישורים בהרבה תחומים בחלוקה לארצות היעד.

כקוריוז, חשוב שתדעו גם על 10 פעולות יומיומיות שעלולות להכניס אתכם לכלא במדינות זרות שונות, ומהם הבלוגים החשובים ביותר בעולם בתחום התיירות.

כחלק מהטיול כל אחד נדרש למצוא לעצמו מקום לינה, ודרך להתמצא במדינת היעד ולשם כך מובא לכם המידע שבהמשך.
התמצאות בחו"ל-
מפות נייר ומפות דיגיטליות- לשם כך יש את האפשרות הישנה והטובה של מפות נייר, שלדעתי צריך אותה למרות הכל, וזאת אף עפ"י שיש כיום אפשרויות ניווט דיגיטליות.

האפשרויות הדיגיטליות הן:- באמצעות Google Mapes אותן ניתן להוריד ולהשתמש אוף-ליין ע"ג טבלאט בלבד, או באמצעות אפליקציות ניווט שאינם דורשים בהכרח חיבור לרשת בכל סמרטפון כגון Navfree או Navmii או Here Wego או MAPS.ME באתר המפות של נוקיה Here. לתרמילאים כאן תמצאו את 13 האפליקציות המובחרות. לרובן יש אפליקציה גם לאפל. OSMAND , Here we go , karta gps , Sygic , 

בלינק הבא של לונלי פלנט תוכלו לראות את הפעילויות והאתרים החינמיים בכל העולם.

אפליקציה AroundMe תציג בפניכם את כל המלונות, המסעדות החניות והחנויות שנמצאים סביבכם, כמו גם אתרים שימושיים כמו כספומטים, תחנות דלק, סופרים ובתי מרקחת. כמובן שכדי להשלים את החוויה היא גם תנווט אתכם ליעד באמצעות Google Maps. יש גם לאייפון.
אני אישית בנוסף לכל אלו, מעדיף מפות מפורטות של היעד, ובנוסף מפות מקומיות שאני רוכש ביעד ו/או מקבל בבתי המלון ו/או משרדי המידע לתיירים, ותמיד מנסה לשלב את המידע שיש בכולם למפה אחת.

ישנה אפשרות גם לטייל בחו"ל בערים הגדולות או בסביבתם עם מדריך מקומי ויש לא מעט אתרים בהם ניתן לקבל מידע על כך, כגון- Triip, או toursbylocals.com, אפשר גם לקבל מידע באתרים-
 Vayable.comLocalyoo.comZoolafix.comGetyourguide.comMekomy.comRent-a-guide.comTourpalTripin-intraveltopthings.com, וארה"ב ב- טרוול-זו ולניו-יורק בלבד באתר http://www.gony.co.il/ ולוינה בלבד באתר הזה.

או אפליקציות שהם מדריכי תיור מקוונים
ShowAround היא מעין מרקט-פלייס שמאפשר לתיירים לבחור מדריך או מדריכה מקומיים שיהפכו את הטיול שלהם להרבה יותר אותנטי. 

מדריך טיולים בכיס - Guidol, יש גם לאייפון.

טיול לילדים Kidzoutלהתחבר למטיילים נוספים Travel2getherולתרגום און-ליין של שלטים משפה זרה World lens

אתרים המסייעים בתכנון הטיול- תכנון מסלולים יומיים Pinnr.com, ללכת למקומות שחברי המליצו Gogobot.com, או האתר שנקרא אלכסון שמציג ע"ג מפה את 11,000 המקומות יוצאי הדופן שאסור לפספס בעולם.

אפליקציות ניווט בישראל הן- Trailze ניווט שטח ומחוץ לכבישים, וגם "עמוד ענן" או "בשביל ישראל" או "מסלולים", או israelhiking.

לאוהבי טיולי הכורסא, אז באתר הזה תוכלו לראות שידורים חיים ממקומות שונים בעולם.

לינה
לינה ניתן לעשות החל ממלונות יוקרה ועד לחדרים בגייסט האוס או אכסניות נוער, ולבעלי התעוזה שביניכם אפילו באוהל ובשק שינה.
למי שמעדיף לינה בקרוון מתבקש לעיין בפיסקה הקודמת שכותרתה מידע אחר הנדרש לטיול.

כמובן שיש דרך ביניים והיא לינה אצל מארחים, ולכך ישנם מספר אתרים:-
הראשון, לינת כורסא.
השני, חיבורים - אירוח מלא ואו חלקי אצל נוצרים אוונגליסטים (אוהבי ישראל).
השלישי, (Hit (Hosting Israeli Travelers - שאף הוא כמו קודמו מבצע אירוח אצל נוצרים.

אפשר כמובן גם להזמין דירה או חדר בדירה באמצעות אתר או אפליקציה של Airbnb.

באשר לאתרים או אפליקציות לאיתור והזמנת מלונות כדאי לדעת שרובם למרות שהם מתיימרים כל אחד להתחרות באתר האחר, ולהשיג את התוצאה הטובה ביותר, המצב הוא לא כזה, ורובם שייכים לקבוצות חברות שניזונים מאותם מאגרי מידע ויש להם מחירים דומים מאוד. ברוב האתרים הללו ניתן גם להזמין טיסות.
למשל קבוצת אתר אקספדייה כולל בתוך הקבוצה את כל האתרים הבאים, הידועים לנו כישראלים :- hotels.com מאז 2003, tripadvisor.com מאז 2004, carrentals.com מאז 2008, trivago.co.il מאז 2013, travelocity.com מאז  2013.
וקבוצת Priceline Group כוללת בתוכה את האתרים הבאים:- booking.com מאז 2005, agoda.com מאז 2007, rentalcars.com מאז 2010, kayak מאז 2013, Opentable מאז 2014, pricematch.com מאז 2015, rocketmiles.com מאז 2015.

לכן במקום אלו, מומלץ להיכנס לאתר המפות של גוגל ולפתוח את היעד שבו אתם רוצים להזמין לינה, לעשות הרחבה של המפה, עד שתראו את מקומות הלינה שיש באזור, לחצו על המידע של כל מקום כזה ולרובם יש אתר ואימייל ומשלהם ואז ניתן לפנות אליהם ישירות, ומניסיוני ההזמנה דרכם יותר זולה. רק למקצתם יש הפנייה גם באייקון שעל המפה לאחד מאתרי הזמנת החדרים הגדולים שציינתי קודם.

דרך אחרת היא להיכנס לאתרים של המדינה או האי שהוא יעד הנסיעה וברוב המקרים באתרים הרשמיים יש הפנייה ללינה לפי סוגים, ויש מקרים שיש גם חיפוש לפי מקום במדינת היעד. שם כמובן יש פרטים של המלונות או דרך הקשר עמם. גם במקרה זה המחירים זולים יותר מאשר חברות הזמנת הלינה, כי הן גובות עמלות הנעות בין 10-20% על מחיר הלינה ללילה. לבעלי לב חזק והרפתקנים, יש דרך נוספת שאני נוהג בה והיא לא להזמין מראש, למעט אם אני ליעד בשעות הלילה או ללילה הראשון, ומוצא מקומות לינה תוך כדי תנועה.

או להיכנס לאתרים עצמאיים יותר כגון Travelzoo, Travelistjetradar.com ,  גם חלק מקבוצה Otel.com , חלק מקבוצה גדולה lastminute (ראה כאן ), לארה"ב בלבד hotwire.com
אפשרות אחרת היא להשיג חדרים בזול באפליקציות הבאות- שכירות משנה, של חדרי מלון שמישהו אחר הזמין במחיר יותר זול Roomer, או חדרים ברגע האחרון Hotel tonight בארה"ב בלבד.
הזמנתם כבר לינה ואתם רוצים להוזיל אותה, אז כנסו לאתר הבא פרובו (PRUVO) והוא יעשה זאת עבורכם.

במסגרת תכנון הטיול אתם גם נדרשים להשיג כרטיסי טיסה ליעד המתוכנן, זאת אחרי שעשיתם כבר את התכנון הראשוני ואתם יודעים לאן אתם נוסעים, לאיזה פרק זמן, היכן נוחתים ומהיכן ממריאים. לכן מובא לכם כאן מידע על חברות התעופה השונות.
חברות תעופה- יעדי טיסה ישירים או מיוחדים
שימו לב למגבלות של כל חב' תעופה, במיוחד למוזלות שביניהן לגבי אפשרויות ביטול, שינויים בטיסה ועלות מזוודות, וכמו כן לקחת בחשבון מרווחי זמן מתאימים בין הטיסה מהארץ לטיסות ההמשך במקרים של עיכובים ותקלות בטיסה הראשונה.
מעבר לאתרי האינטרנט לחיפוש טיסות זולות ישנן מספר אפליקציות ייעודיות או אתרים לכך, כגון- Hidden Flights, Skyscanner, Travelist, Lowcostil, או kiwi.com,

בלינק הזה תוכלו לראות אתר שנקרא "איך למצוא טיסות זולות" ואת יעדי הטיסות של החברות שונות.
בלינק הזה תוכלו לראות את כל יעדי הטיסות מנתב"ג - שם החברה ויעדי הטיסות שלה, בטבלת אקסל שהכין Yonatan Paz.
אם כבר מדברים על טיסות כדאי לקרוא גם את הכתבה בלינק הבא, המסבירה את הסכנות ממחלות בטיסות ומכאן להכין דרך להתגונן בפניהם ובכלל זה מסכת פנים לאף ולפה.

פיצוי לנוסע עקב טיסה- אם טסים, אז לעתים יש גם תקלות שונות, ובכלל זה איחורים בטיסה, ובכדי לקבל פיצוי ניתן לפנות או להיעזר באתר air help והם תובעים פיצוי מחברת התעופה ולוקחים 25% מהפיצוי, או באתר  REFUND.ME/ שעושים אותו דבר ובאותם תנאים, וגם באתר הזה.

למי שמתכוון לטוס סביב העולם, כדאי לקרוא את הכתבה בלינק הזה.

להלן רשימה חלקית של חברות תעופה ולינק לאתרים שלהם, לפי יעד הטיסה.
אמריקה 
Air Transat - חברת תעופה קנדית הטסה ישירות מישראל למונטריאול החל מיוני 2017, פעמיים בשבוע.
Air Canada - חברת תעופה קנדית הטסה ישירות מישראל למונטריאול, 2 פעמים בשבוע, וטורונטו, 7 פעמים בשבוע, משם יש טיסות המשך לארה"ב.
Level - חברת תעופה ספרדית המשתמשת בצוות של איבריה וטסה ישירות מברצלונה לקליפורניה-עמק הסיליקון (2 יעידם- סן פרנסיסקו, 3 טיסות שבועיות, ולוס אנג'לס, 2 טיסות שבועיות) וגם לארגנטינה- טיסה שבועית אחת והרפובליקה הדומיניקנית- 2 טיסות שבועיות, החל מיוני 2017.
יונייטד איירליינס - חברת תעופה אמריקאית הטסה ישירות מישראל לסן פרנסיסקו 3 פעמים בשבוע.

המזרח הרחוק
Korean Air - חברת תעופה קוריאנית שיש לה טיסות ישירות לדרום קוריאה ומשם טיסות המשך ליעדים במזרח ובפסיפיק. 3 פעמים בשבוע.
Cathay Pacific - חברת תעופה מהונג-קונג שטסה ישירות מישראל להונג-קונג החל ממרץ 2017, 4 טיסות שבועיות.
Air India - חברת תעופה הודית שטסה ישירות מישראל למומביי, 4 טיסות שבועיות.
היינאן איירליינס - חברה תעופה סינית שטסה ישירות מישראל לבייג'ין.
בנגקוק איירווייז - חברת תעופה תאית שמבצעת מסלול טיסה במזרח במחירים זולים. בנגקוק/צ'אנג ראי/צ'אנג מאי/קוסומוי/בנגקוק 315$, תאילנד/לאוס/קמבודיה/תאילנד 560$. שניהם כולל מסים והיטלים.

אירופה
Wow Air - חברת תעופה איסלנדית שטסה ישירות מישראל לרייקיאויק ומשם ניתן גם להמשיך ליעדים בצפון אמריקה. 6 טיסות שבועיות.
אירופלוט- חברה תעופה רוסית המבצעת 46 טיסות שבועיות ישירות מישראל לרוסיה.
טרוול סרויס- חברת תעופה צ'כית המבצעת טיסות ישירות לעיר קרלובי וארי.
בריטיש איירווייז - החל ממרך 2017 טיסה ישירה מאנגליה לניו אורלינס בדרום ארה"ב, 4 פעמים בשבוע.
לוט - חברת תעופה פולנית בעלת 5 קווי טיסה ישירים מישראל לערים שונות, 2 טיסות יומיות לוורשה ו- 2 טיסות שבועיות ל- 4 יעדים נוספים בפולין.
אופק נסיעות - חברת תיירות ישראלית המבצעת טיסות ישירות מישראל לאי היווני לפקדה בין מחצית יולי למחצית אוגוסט בכל שנה, לתקופה של שבוע (שבת עד שבת). חשוב לבדוק עלויות בדרכים חלופיות.
ריינאייר- חברת לואו קוסט ליעדים פאפוס-קפריסין, באדן באדן-גרמניה, ברגמו מילאנו-איטליה ו- 5 יעדים בפולין.
Monarch - חברה לואו קוסט בריטית הטסה ללונדון- בריטניה.
טרנסאוויה - חברת לואו קוסט ליעדים אמסטרדם-הולנד, פריז-צרפת, מינכן-גרמניה.
בלו אייר- חברת לואו קוסט ליעדים בוקרשט-רומניה, שטוטגרט-גרמניה.
Tus Air- חברת לואו קוסט הטסה ללרנקה בקפריסין.
Wizz Air- חברת לואו קוסט הטסה ליעדים פארג-צ'כיה,סופיה-בולגריה, בודפשט-הונגריה.

ארקיע- טיסות ישירות למספר יעדים- לונדון, סלוניקי, מילאנו, סרדיניה, בלגרד וצפון קפריסין.

לאלו שמעדיפים שייט על פני טיסה, או שילוב של שניהם, מצורפים פרטים על חברות כאלו.
בלינק הזה יש מבחר עצות על מה לעשות ולא לעשות בקרוזים.

חברות שיט וקרוזים
Silversea - חברת שיט יוקרתית מאוד הכוללת אוניות ל- 700 איש וגם יאכטות מפוארות לעשרות נוסעים בלבד.
Silversea Expeditions - עושה שיט גיאוגרפי באוניות יוקרה.
Oceania Cruises ו- Azamara Club Cruises - חברות שיט יוקרתיות שלכל אחת מספר אניות.
Celebrity Cruises ו- Royal caribbean - חברות שיט באניות גדולות יותר משל השניים הקודמות, מה שמוריד טיפה ביוקרה שלהם.
Panant - חברת שיט המבצעת הפלגות באניות קטנות ויאכטות, 64 עד 265 נוסעים.
או אתר הנקרא All Cruise Deals הנותן את כל האפשרויות לתחום זה.
מה לעשות במקרה שפספסתם את אוניית הקרוז באחד הנמלים, קראו כאן.


אני מקווה שהמידע בכתבה זו עזר לכם, ולכן אשמח שתשתפו אותו עם חבריכם.
במידה ויש לכם הערות, הארות או תוספות למידע שיש בכתבה, אתם מוזמנים לכתוב אלי לפי הדוא"ל שבהמשך, ואני אדאג לתקן את הדרוש תיקון או להוסיף את המידע ששלחתם ויימצא מתאים.



הכותב יוסי לוי joseph levy היינו מומחה לאיסלנד iceland, המלווה קבוצות בנהיגה עצמית בלבד, והמתכנן מסלולי טיול לפי מידת המטייל.
לפניות לכותב shark4162@gmail.com
© Copyright to seekingtheworld.com זכויות יוצרים לאתר

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

thank for reading my blogge, hopfuly that you enjoyed it. תודה על קריאת הבלוג שלי ואני תקווה שנהנית ממנו.
יוסי לוי joseph levy